Сантопрен  (TPV)

Сантопрен (TPV)

TPV е динамично вулканизирана сплав, състояща се предимно от напълно втвърдени EPDM каучукови частици, капсулирани в полипропиленова (PP) матрица. Съществуват почти 100 степени в продуктовото портфолио на Santoprene TPV, които се използват в световен мащаб в автомобилостроенето, домакинските уреди, електротехниката, строителството и здравеопазването. ExxonMobil е единственият собственик на материала. В помпите Santoprene се използва за направа на мембрани, маркучи, клапани и др.

Сантопренът има добра плътност при стайна температура и умерена производителност при високи температури до 135 ° С. Работната температура е 135 ° C (постоянна) и 150 ° C (временно). Екологичната устойчивост на стареене, електрически свойства и устойчивост на течности, като тази на EPDM, може да замени EPDM в някои приложения. Широко използвани в уплътненията. TPV е устойчив на широка гама от разтворители и химикали. Слабо разтворим в обикновени разтворители, но набъбва в ароматни разтворители и халогенирани органични разтворители. Съществуват почти 100 разновидности на Санторин TPV, които се използват в световен мащаб: в автомобилостроенето, домакинските уреди, електротехниката, строителството и здравеопазването.

TPV се използва като  алтернатива на  каучукови материали в полу-динамични и статични части, а при малки и средни автомобили той е подходящ за въздуховоди, тръби, формовани уплътнения, захвати, окачващи мембрани, кабели кожуси, щепсели, брони и много други части. Това се дължи на неговото уплътняващо свойство и устойчивост на екстремни температури, химическа експозиция и тежки условия.

TPV се използва за окачени фасади, прозорци, архитектурни прозорци, мостове и паркинг палуби, водни спирачки, подложки за железопътни линии и други приложения.При водопроводните инсталации  TPV се използва за създаване на дълготрайни уплътнения, уплътнения и захвати, които са устойчиви на умора на огъня, сурови температури и химикали. Може да се използва в различни приложения за запечатване, включително тръбни уплътнения, мостови разширителни фуги и окачени стени, части за питейна вода и тръбни уплътнения за канализация и дренаж.

Сантопренът TPV може да допринесе за намаляване на общите отпадъци в производствения процес, тъй като скрапът, произведен по време на преработката, може да бъде рециклиран

Нашите помпи от Santoprene

Обадете ни се
българскиEnglish