Помпи за мармалад

Мармаладът се прави от голямо количество захар и цели или нарязани плодове. С него се правят тостове, сладки питки, торти и други хранителни изделия.

Помпи за трансфер и производство на мармалад

В производството, обикновено, конфитюрът се бутилира в стерилни буркани, срокът му на годност е около година, след опаковането, защото захарта, играе ролята на стабилизатор и запазва по- дълго качествата му.

Помпите за мармалад трябва да бъдат хигиенични, от неръждаема стомана. В този тип флуиди се съдържа голямо количество захар, която може лесно да карамелизира около уплътнението на помпата. За мармалад предлагаме лобни, перисталтчини, и помпи с гъвкаво работно колело.

Само от сока на плодовете и определено количество захар се получава, т.н.- мармалад. той е ярък и блестящ, на цвят, когато е готов. Този метод е малко по - сложен, тъй като плодовете, веднъж приготвени,се оставят да отцедят през нощта, през плат с муселин или желирана торбичка. Събраният сок се приготвя със захар, така се получава мармаладът. Всяко претоварване или изстискване на плодовата каша може да направи мармалада мътен, въпреки че ще изглежда добре,няма да е толкова хубав.

Мармаладът има сходно приложение с конфитюра,  но не може да се ползва като основа за торти,защото се  стопява много бързо. Също се използва като подсладител, глазура или и сос. Най-често се използва червеният на цвят мармалад. Чудесна е  комбинацията му със сирене.

Мармаладът се яде най-често на закуска върху тост или се използва в някои рецепти за патица с гъби и пудинги.
Помпите които се използват за производството на конфитюр и мармалад са същите използвани и в хранително-вкусовата промишленост. Нашите помпи са с отлични санитарни качества, висока ефективност, надеждност, устойчивост на корозия и са лесни за  почистване  и стерилизация на място (CIP / SIP).

Обадете ни се
българскиEnglish