fbpx

Фреон

Фреонът има широко приложение за различни продукти и услуги, в областта на климатичната и хладилната промишленост, хранително-вкусовата промишленост, съхранението на храни, преработката на храни и транспортирането на стоки.

Помпи за трансфер и обработка на фреон

За фреоните предлагаме зъбни и центробежни помпи в зависимост от приложението. за разтоварване и претоварване на фреони предгалагаме многостъплани центробежни самозасмукващи помпи. За точно пълнене на бутилки предлагаме зъбни помпи с вътрешно зацепване.

Фреоновата помпа има приложение в хранително-вкусовата промишленост, HVAC (отопление, вентилация и климатизация) и нефтохимическата промишленост. Днес, по-често се употребява като хладилна помпа. R22 е хладилен флуид, по-известен като фреон. Законът за чистотата на въздуха от 1990 г. ограничива използването на фреон, а през 2020 г. охладителят ще бъде напълно забранен. Течният хладилен флуид 410А е заместител на фреона, и се счита за по-екологичен и не нанася щети на озоновия слой.

Течният хладилен флуид и фреоновите помпи трябва да работят добре при различни температурни стойности и да бъдат конструирани от материали, които могат да работят с различни флуиди. В AxBul предлагаме такива помпи за хладилни приложения. Те включват и още:

  • ATEX-EX Сертифицирани вътрешни зъбни помпи и ротационни помпени помпи
Обадете ни се
българскиEnglish