Помпи за минерално масло

Минералното масло е евтин страничен продукт от рафинирането на суров нефт, за да се произвеждат бензин и други петролни продукти.

Помпи за трансфер и обработка на минерално масло

Докато примесите в необработеното или леко обработеното минерално масло (използвани в трансмисионната течност и трансмисионните масла например) са канцерогенни, се отстраняват, когато минералното масло е допълнително рафинирано. Използва се за употреба в продукти за грижа за кожата и за продажба в аптеки.

За минерално масло като стандартни помпи почти навсякъде из ползват зъбни помпи. Не е необичайно да се използват и мембранни дозиращи помпи когато е необходимо неговото дозиране в различни процеси. Когато се работи с минерално масло и нефтени продукти трябва да се обръща специално внимание на еластомерите които се избират в конструкцията на помпите. Някои от гумените уплътнения мога да се втвърдят като загубят гъвкавите си свойства  и в последствие да се напукат или направо да се счупят ако се приложи усилие към тях.

Минерално масло като нефтено желе, е ефективен омекотяващ продукт, който образува мазен слой върху кожата и хидратира. Поради това е  често използвана съставка в овлажнители и други продукти за грижа за кожата. Бебешкото масло е просто ароматизирано минерално масло. Маслото не трябва да се оставя да се натрупва върху кожата, без да се  почиства преди повторно прилагане, за да се избегне възможно раздразнение на кожата.

Минерално масло може да бъде безцветно, без мирис, с леки смеси от алкали в C15 до C40. Произвежда се в много големи количества. Минералното масло се предлага в аптеките. Минералното масло е също често срещана съставка в лосиони за бебета, студени кремове, мехлеми и козметика. Това е леко и евтино масло като краен продукт, което е без мирис и вкус. Може да се използва върху мигли- за подхранване и в кремове - за премахване на грим и временни татуировки.

Обадете ни се
българскиEnglish