Помпи за сокове

Предлагаме помпи за сокове и тяхното производство. От рафинирането до готовият продукт. Плодовият сок е здравословен начин да започнете деня си или удобен начин за увеличаване на приема на плодове, зеленчуци, витамини и минерали.

Помпи за трансфер и обработка на сокове

Плодовите сокове са с различно съдържание на фруктоза и пектин и затова помпите за сокове трябва да се избират много внимателно. Някои от соковете също така се разпенват много лесно и се препоръчват бавни помпи с нежно прехвърляне. При различните температури при пастьоризирането също така трябва да се отчетат тъй като тогава се променя и вискозитета на прехвърляната консистенция.

Плодовете, взети от силози  се прехвърлят в секцията за подготовка на пулпа. Стартира друг етап от производството на сок: подготовка и преработка на плодов пулп.
Суровините от предпроизводствения склад се прехвърлят към дозиращите (сортиращи) единици. Задачата на сортиращата единица е да доставя плодовете равномерно на вертикалното захранващо устройство (транспортна лента). Системите и устройствата за сортиране имат индивидуален дизайн, съобразен с капацитета на лентата и плаващите улеи.

Сортираният материал стига до мелницата. Тя има заменяеми и регулируеми елементи като: ножове, сита, притискащи ролки, позволяват регулиране на качеството на суровината и получаване на оптимални параметри на целулозата.

В технологично обосновани случаи плодовия пулп от мелницата се насочва към нагревателя. Пулпът тече във вътрешната модулна тръба и се загрява с гореща вода до зададената предварително температура.
След това, плодовата каша се изпомпва в резервоари за пулп и преминава към следващата стъпка в производството на сокове и концентрати.

Правилно изпълняваната стъпка за пресоване гарантира максимален добив на сок от суровината.

Процесът на извличане започва с предварително запълване. Пулпът се изпомпва до затворен цилиндър, като  пространството в камерата се запълва под налягане. Това е напълно автоматизиран процес, благодарение на самооптимизиращата се система за управление на пресата, която определя нивото на извличане на продукта във всеки етап от процеса.

След завършване на цикъла на пълнене в пресата се извършва- натискане под налягане. Буталото пресича целулозата и сокът изтича през филтриращите елементи към двете камери за сокове, обвити в платка и пресована дъска. След това буталото се прибира, докато цилиндърът се върти, така че цялата целулоза е внимателно отпускана. Тази фаза се повтаря по цикли и всяко подаване на буталото е няколко милиметра по-дълго от предишното.
Затворената система гарантира хигиена на процеса- без загуба на сок и прост;и автоматичен процес на измиване на системата. Сокът, натиснат в пресата, изтича до междинните резервоари за завършване на процеса.

Обадете ни се
българскиEnglish