fbpx

Ферментация

Преди да бъдат сложени във ферментатора, продуктите създавани от течна или твърда ферментация, трябва да бъдат внимателно смесени. Основните причини са две: поради повишената биоактивност- по - висок добив на газ и по-висока ефективност на ферментатора, поради по-добро активиране. За най-добри резултати при смесване или друг вид манипулации, AxBul предлага система за смесване на биосубстрати, която осигурява ефективна работа на централата и по-висока производителност.

Всички приложения

Axbul предлагаме:

- Помпи, подходящи за екстремни приложения, със здрава конструкция.
- Повишени производство и  добив на газ.
- Значително малък енергоразход.
- По-ефективна работа на централата, благодарение на оптимизирания контрол на процеса
- Помпата се адаптира към всеки ферментационен продукт.

Има много приложения за  помпите: за напитки и храни,а също така-  и за прецизно циркулиране на течности при ферментация на високо алкохолна бира, в която се впръсква кислород в процеса, чрез което  се намаля значително времето за ферментация.

Помпите могат да прехвърлят само прибраното грозде от дестел-трошачка към резервоара за ферментация, който процес е от полза за винопроизводителите. Те могат да се използват и за помпени ферменти в резервоарите за ферментация, за да се даде възможност за оцветяване на червените вина и да се осигури начин за преместване на сока от резервоара в бъчви за стареене.

За преместване на виното в процеса на филтриране, за да се отстранят утайките или твърдите вещества, а след това да се премести виното в бутилиращата линия за опаковане, също се използват тези помпи. Помпите осигуряват спестяване на време  и следва  да се разглеждат като част от линията за производство на вино.

Обадете ни се
българскиEnglish