Електроцентрали

Електроцентралите имат много и различни приложения на помпеното оборудване. Използват се центробежни помпи за разтоварване на сярна киселина и дозиращи мембранни помпи за нейното дозиране. Перисталтични или помпи устойчиви на абразивни флуиди за варно мляко както и водни помпи за топла и студена вода.

Помпи за Електроцентрали

Помпеното оборудване в електроцентралите трябва да бъде надеждно и устойчиво на различните флуиди които се изпозлват там. ЕЛетроцентралите обикновенно изпозлват киселини и основи за контролиране на PH балансът на водата която изпозват за охлаждане.  Често могат да се видят дозиращи помпи за сярна киселина за точното и дозиране както и такива за разтоварване.

Централите в които се използват въглища трябва да използват помпи устойчиви на абразивни флуиди които се получават от почистването на пепелта. Сероочистващите инсталации изпозлват изключително абразивни флуиди като варно мляко. За варно мляко предлагаме или перисталтични помпи или центорбежни, но произведени от дебелостенни абразиво устойчиви материали.

Атомните централи от своя страна имат безброй приложения на помпи тъй като там има много повече процеси и ще е трудно да бъдат изброени. Основно се използват киселини, основи, масла, утайки, вода и  флуди които са с радиоактивни.

 

Обадете ни се
българскиEnglish