TEIKOKU

logo_teikokuTEIKOKU е водещ производител на херметични помпи. TEIKOKU играе активна роля по целия свят в различни области, като например в нефтохимическите инсталации, атомните електроцентрали, електрическите подстанции и фината химическа, фармацевтична и хранително-вкусова промишленост. По този начин ние натрупахме богат опит и изградихме голямо доверие. Въз основа на нашата модерна технология от световна класа, ние вярваме, че нашата мисия е винаги да доставяме продукти само с най-високо качество.
Нашите напълно херметични „консервирани моторни помпи“ използват структура, в която помпата и моторът са интегрирани и течността, с която се работи, се запечатва. Този тип помпи са напълно без течове. Поради тази структурна характеристика, нашите херметични моторни помпи работят в най-различни области, особено в нефтохимическите инсталации, където лесно се възпламеняват запалими течности, които биха били опасни при течове. В химическите инсталации, които използват голямо количество опасни течности, херметичността е абсолютно изискване, за да се предотврати всякакъв шанс на външен отток като се изискват стабилна работа и дълготрайност, с цел дългосрочна експлоатация. Освен това, тъй като условията, използвани във всяко от тези приложения, обхващат толкова широк и сложен обхват, се изисква и дизайн, който да отговаря на средата, в която да се използва всеки продукт. TEIKOKU притежава собствените технологични възможности да проектира и произвежда не само помпения агрегат, но и моторния агрегат

Изпомпване на течност с херметична помпа

Сравнение между стандартни и херметични помпи

Разлика между херметични помпи и стандартни помпи. Стандартните помпи се произвеждат с помпата и мотора, разположени отделно и тъй като те трябва да бъдат свързани заедно, течността, която изпомпват, може да изтече извън помпата от пролуките в корпуса, през който преминава въртящата се ос. Херметичните помпи използват монтажна конструкция, в която помпата и двигателят са интегрирани и течността, която транспортират, е запечатана вътре. Херметичните помпи се характеризират с това, че са напълно без теч.

Отличителни черти на херметичните помпи

Напълно без теч

Абсолютно без течове, тези помпи са подходящи за работа с течност, която е вредна за хората, експлозивна или запалима, скъпа течност, корозивна течност и др.

Без досег с външния въздух

Тъй като в помпата не постъпва външен въздух, те са подходящи за работа във вакуум или за работа с течности, чието качество се променя при излагане на външен въздух

Високи температури и налягания

Без уплътнение на вала, лесно могат да се справят с високо налягане, високо и нискотемпературни течности, висока температура на топене и др.

Без смазване

Тези помпи не изискват смазочно масло, няма замърсяване на транспортираната течност и неприятностите с добавянето на масло са излишни.

Компатни и леки

Тъй като валът на двигателя служи и като вал на помпата, дизайнът е компактен, лек, изисква минимално място за монтаж. Помпата е лесна за ремонт

Тиха работа

Поради липсата на вентилатор, който да охлажда двигателя, шумът при работа на херметичните помпи с мокър ротор TEIKOKU е сведен до минимум.

Центробежни помпи

Обадете ни се
българскиEnglish