fbpx

Помпи за паста за зъби

Повечето пасти за зъби съдържат еднакви съставки (активни и неактивни). Активните съставки са тези, които спомагат за борбата с бактериите в устната кухина и намаляват риска от заболяване на венците и кариеси. Неактивните съставки дават на пастата - вкус и текстура.

Помпи за трансфер на паста за зъби

В борбата с бактериите в устната кухина основна роля играе флуоридът. Американската дентална асоциация (ADA) Mouth Healthy казва, че тази  съставка е " естествен боец" срещу проблемите в устната кухина. Това е минерал, който помага за укрепване на зъбния емайл, прави зъбите по-малко чувствителни  и намаля вероятността от увреждане от киселини, храни и напитки.

В повечето пасти се използват абразивни частици, които биха разрушили много бързо различните части на помпите, които я прехвърлят. Когато се избира помпа за паста за зъби, трябва да се вземе предвид и вискозитета на пастата, който може да стигне до 1 000 000 cP!

Лобните помпи от неръждаема стомана както и перисталтичните помпи на ниски обороти са първият избор когато ни е необходима помпа за паста за зъби.

Абразивите,също са една от основните съставки, но технически са считани за неактивни съставки, тъй като те не намаляват риска от проблеми в устната кухина или заболявания на венците. Но без тях пастата за зъби няма да има паста за много добър ефект. Абразивите са съставките, които всъщност премахват хранителните отломки и петна от зъбите.

В пастата за зъби се съдържат няколко ароматични съставки,  обикновено това са подсладители (захарин или сорбитол). Въпреки че тези съставки предават на пастата сладък вкус , тя не съдържа захар и по този начин няма да причини проблеми на зъбите.

Важно е да имате детергенти в пастата за зъби, тъй като те помагат да се създаде пенене, когато изгладите зъбите си. Един от най-разпространените детергенти, поставени в пастите за зъби, е натриевият лаурилсулфат.

Обадете ни се
българскиEnglish