fbpx

Помпи за пластизол

Пластизол е суспензия от PVC частици в пластификатор, който е като течност. Тези съставки заедно с няколко други се модифицират, за да придобият различни физически свойства и качества за голямо разнообразие от приложения.

Помпи за трансфер и обработка на пластизол

Пластизолът е флуид които е течен който след термична обработка се втвърдява и получава еластичност като на гума. Използва се за уплътнение в Хранително вкусовата промишленост - като уплътнителен флуид за капачки на буркани и бутилки.

Помпите за пластизол могат да бъдат варелни, зъбни или лобни. В някои случаи могат да се използват и помпи с подгрев за да се гарантира течното състояние на флуида вътре в помпата.

Съществуват много различни видове пластизолни формулировки (спадове, плесени, спрейове и пяна). Тези продукти могат да бъдат оцветени в различни цветове.
Пластизол може да се използва за много неща, включително  служи като защитно, функционално и декоративно покритие. Приложенията на пластизол включват инструменти (стелажи, кошници, ръкавици, ботуши, рибарски примамки, маски и транспортни конуси). Има и пластизолни мастила, използвани за ситопечат. Пластизолът е много гъвкав и полезен продукт.

Пластизолът се обработва при температури от 170 ° C и повече, до 200 ° C. Производствените помещения за преработка - желатинация отговарят на всички приложими норми и стандарти на съвременното производство.

Пластизолите не трябва да се излагат на слънчева радиация,  студ или да се съхраняват близо до източници на топлина или огън.
PVC пластизолите се използват широко в множество пластмасови приложения. През годините тези евтини материали стават все по - популярни в индустрията за кожени платове, лепила, уплътнители и т.н. Основните причини за  успеха им са  ниската цена и леснотата на прилагане.

Обадете ни се
българскиEnglish