ПОМПИ ЗА ШОКОЛАД

Шоколад

Шоколад

Шоколадът е флуид който при различна температура променя драматично своя вискозитет. Прекалено топлият шоколад може да прегори а прекалено студеният веднага образува парчета и не може да се изпомпва. Някои клиенти предпочитат чугунени зъбни помпи за трансфер на шоколада, а за други е задължително помпите да бъдат изработени от неръждаема стомана и да могат да бъдат почистване с CIP. И в двата случая помпите за шоколад трябва да бъдат с подгрев за да се гарантира постоянната температура, както по цялото трасе така и вътре в помпата.

Зъбните помпи за шоколад се поставят като циркулационни помпи след перлените мелници които разбиват какаото, захарта и мазнината. Много е важно преди помптата да се поставят филтри през които тези съчми (перли) не могат да преминат. Захарта в шоколада е силно абразивна и трябва внимателно да се подбере помпа която ще издържи на този флуид.

Ние имаме опит с трансфера на шоколад и можем да препоръчаме точната помпа избрана съгласно приложението, температурата и дебита.

Обадете ни се
българскиEnglish