Размразяване на самолети (De-icing)

Замразяването е сериозна опасност за безопасността на въздухоплавателните средства. Много летища разполагат с помпи за размразяване, инсталирани на кранове (фиксирани) или на камиони (подвижни) за изпомпване на висококачествен размразяващ гликол.

Помпи за размразяване на самолети

Отстраняващият флуид, наречен гликол, обикновено се загрява и се пръска под налягане, за да се премахне ледът и снегът от самолета.
Снегът и замразяванията  върху самолетите, променят формата, нарушават въздушния поток през повърхността и намаляват повдигането. Това е  потенциално опасна ситуация,за избягването й се извършва размразяване при ниски температури. Помпите на 
AxBul  са проектирани, така че да имат  постоянна скорост на струята, позволявайки на сместта - гликол и вода, да циркулира по стабилен начин, без пулсация. Освен това, тези здрави помпи имат скорост на въртене под 250 rpm,  като по този начин запазват най-ефикасните свойства на дезактивиране.

Размразяващите помпи  се използват с  всички различни разтвори за размразяване като Chempride Ice Bite, Complete Melt и други. Основните разтвори против заледяване и размразяване са съставени  от гликол, калиев ацетат, хлориди, сок от цвекло, калиев / натриев формиат и урея. DeIcer течностите се изпомпват върху повърхността на пътя и след като предварително е имало третиране със скална сол.

Използвани течни разтворители при замръзване са : калиев ацетат, натриев формиат, 32% калциев хлорид, FAA съвместими ледени топери, Peladow®, LS25, LS-25 CI и разнообразие от екологично чисти продукти SnowMelt,а  системи за предварително навлажняване, против заледяване: със соли, солев разтвор, калций и магнезиев хлорид, калиев ацетат.

Нашите помпи за размразяване на самолети

Обадете ни се
българскиEnglish