Помпи от полипропилен PP

Помпи от полипропилен PP

Полипропилен (PP) е термопластичен полимер, използван в широк спектър от приложения : опаковане и етикетиране , текстил , пластмасови части и различни видове контейнери, лабораторно оборудване, автомобилни компоненти и медицински изделия.

Полипропилен (PP) е бял, здрав материал, устойчив на много химични разтворители (основи и киселини).Полипропилен е втората най-широко разпространена синтетична пластмаса  в света след полиетилена. Двете пластмаси имат доста сходства - особено в електрическите свойства. Свойствата на  PP зависят основно от молекулното тегло, изотичността и кристалността. Изотактичният полипропилен  има по - голяма степен кристалност, което води до по- твърд материал и това го прави по - устойчив на пълзене от атактен полипропилен и полиетилен.  PP е  с най-ниска плътност, следователно могат да се произвеждат формовъчни части с по-малко тегло и повече части от определена маса пластмаса. Въпреки това плътността на полиетилена може значително да се промени с пълнителите.

Полипропиленът обикновено е труден и гъвкав, това позволява да се използва като инженерна пластмаса , конкурираща се с материали като акрилонитрил бутадиен стирен (ABS). Полипропиленът е икономичен и има добра устойчивост на изностване. РР има точка на топене 171 ° С, като при търговският вид на  PP  варира от 160 до 166 ° С . Термичното разширение на полипропилена е много голямо, но малко по-малко от това на полиетилен. Поради разнообразните си свойства и качества PP  има доста приложения.
При изработка на резевоари, изолации, уплътнения, вентилационни канали, тръбопроводи и канали за обратни води включително и в химическата и хранително-вкусовата промишленост, пречиствателни станции и др.

Нашите помпи от PP - Полипропилен

Обадете ни се
българскиEnglish