fbpx
Помпи направени от NBR Каучук

Помпи направени от NBR Каучук

Nitrile Buna Rubber - е най масово използваният еластомер който се използва за Мембрани, Маркучи, О-пръстени и много други елементи. Относитлено ниската му цена и добрата му износо и абразивоустойчивост го прави стандартен избор за еластомери за много помпи. NBR или още познат като Нитрилен каучук е съполимер на синтетичния каучук. NBR представлява група ненаситени съполимери на 2-пропенитрил и различни бутадиенови мономери (1,2-бутадиен и 1,3-бутадиен).

NRB  се използва в автомобилната и аеронавтичната индустрия, за производството на уплътнения, захвати, маркучи и самозалепващи се резервоари за гориво.  NBR издържа на температури от -40 до 108 ° C, това го прави идеален материал за аеронавигационно приложение.

Нитрилбутадиенът също се използва за създаване на формовани изделия, обувки, лепила, уплътнители, гъби, експандирани пени и подложки.

Неговата устойчивост прави NBR полезен материал за лабораторни, почистващи и изпитателни ръкавици за еднократна употреба. Нитрилният каучук е по-устойчив от естествения каучук  на масла и киселини и има превъзходна здравина, но има по-малка гъвкавост. Поради това нитрилните ръкавици са по - устойчиви на пробив в сравнение с ръкавиците от естествен каучук, особено ако те се разграждат от излагане на химикали.

Общите свойства на NBR не се променят и самият производствен процес не е прекалено сложен - полимеризацията, възстановяването на мономера и процесите на коагулация изискват някои добавки и оборудване, но те са типични за производството на повечето каучуци.

Нашите помпи от NBR

Обадете ни се
българскиEnglish