fbpx
Помпи от Естествен каучук NR

Помпи от Естествен каучук NR

Natural Rubber - NR е името на естественият каучук. NR е с най добра износоустойчивост и затова се използва за производство на Мембрани, Маркучи, О-пръстени и др. Естественият каучук е полимер, получен при коагулация на латекса от каучуконосни растения с основна съставна част полиизопрен. Суровият естествен каучук при стайна температура е мек и еластичен, с добри свойства.

Естественият каучук има много приложения, използва се  самостоятелно или в комбинация с други материали. Има много полезни свойства като голяма гъвкавост, разтегливост и водоустойчивост. Суровият естествен каучук при температури под 15 ° С става твърд, при по-нататъшно охлаждане и крехък. При нагряване над 40 ° С пък става мек, пластичен и лепкав и губи еластичността си, топи се при 180 ° С. На практика ценните свойства на NR се проявяват само при температури, близки до стайните.

Заради гъвкавостта си, естествения каучук се използва за изработката на  маркучи, гуми и ролки на устройства като : домашни шлайфове за дрехи и печатарски преси. Неговата еластичност го прави подходящ за различни видове амортисьори и за специализирани механизми, предназначени да намалят вибрациите. Водоустойчивостта му го прави полезен при производството на изделия като въздушни маркучи, балони, топки и възглавници. Комбинацията на тази устойчивост и действието на най-течните химикали се използва в направата на  дъждобрани, водолазни съоръжения и химически и медицински тръби и като облицовка за резервоари за съхранение, обработващо оборудване и вагони. Поради своето електрическо съпротивление меките изделия от NR се използват като изолация и за защитни ръкавици, обувки и одеала. Твърдият каучук се използва за изделия като корпуси за телефони, части за радиостанции, измервателни уреди и други електрически уреди.

Високият коефициент на триене на естествения каучук, на сухи повърхности и ниският- на мокри , води до употребата му за трансмисионни колани и за лагери с вода смазани в помпи с дълбоки кладенци. Индийските гумени топки или лакрос топките са изработени от каучук. Естественият каучук е податлив на разграждане от широк кръг от бактерии

Нашите помпи от NR - Естествен каучук

Обадете ни се
българскиEnglish