fbpx
5 Предимства при използването на помпи с магнитен съединител

5 Предимства при използването на помпи с магнитен съединител

Дата: 01.03.2023

Помпите с магнитен съединител на Finish Thompson са високоефективни машини и предлагат сигурно изпомпване на най различни флуиди. Неодиумиевите магнити прикрепени към вала на помпата се въртят в синхрон с работно колело. Магнитните сили предават въртящият момент на вала и по този начин се елиминира необходимостта от уплътнение на вала. Тази конструкция предлага значителни предимства пред другите типове помпи. Тук изброяваме 5 предимства на магнитните помпи.

1. Подобряват продуктивността

  • Всеки път когато е необходима смяна на механично уплътнение – това афектира производственият процес за няколко дни. Първият разход (но не и по важност) е за ново механично уплътнение. Вторият разход е за неговата смяна – помпата трябва да бъде демонтирана, закарана в сервиз и там да се направи смяната. Следващият разход е трудно да бъде определен, тъй като той включва потенциално спиране на производствената линия и евентуалните последствия от това действие.Ако това действие трябва да се извърши спешно, вероянто ще нанесе още по-големи щети на производството и на производственият план. Това включва потенциално забавени поръчки, допълнителни разходи за спешен ремонт и др. Помпите с магнитен съединител елиминират горният сценарий. Благодарение на техният иновативен дизайн – този тип помпи не се нуждае от механично уплътнение. Помпите са херметично затворени отзад поради което не е небходимо уплътнение на вала.Това предимство е ключово поради две причини. Първо – ако помпата няма уплътнение, потенциален теч е невъзможен. Второ – помпа без уплътнение никога няма да се нуждае от уплътнение. Тези два фактора могат драстично да редуцират разходите за части и работници за тяхната смяна.

2. Подобряват сигурността

  • Помпите с магнитен съединител често се използват за трансфер на токсични материали. Ако помпата която прехвърля тези материали протече, би могла да изложи работниците на риск. Този теч може да се появи внезапно или капка по капка – в следствие на повредено механично уплътнение.Магнитните помпи на Finish Thompson предотвратяват тези течове и по този начин значително повишават сигурността на работниците.

3. Предотвратяват вредни емисии и изпарения

Изпаренията от суровите или междинните материали във фабриките са проблем с който се сбъскват  всички производители, който работят с токсични материали. Течовете от помпите допълнително влошават нещата с този тип изпарения.

Тези изпарения са опасни за служителите и могат значително да влошат производствената среда. Помпите с магнитен съединител предотвратяват този тип течове и по този начин изпълняват всички действащи екологични норми.

4. Работят на сухо

Една от най честите причини за повреда при помпите е работата на сухо. Заради операторска грешка или повреда, може да се случи помпата работи на сухо и поради тази причина да се повреди.

Това не е проблем когато се използват помпи с магнитен съединител и карбонови втулки. Този тип помпи са много добър избор, когато мястото е с труден физически достъп или операциите са автономни.

5. Не ръждясват

  • Полимерните помпи с магнитен съединител са доказани решения за корозивни опасни флуиди.Този тип флуиди биха били много опасни за металните помпи които могат да ръждясат или да корозират заради контакта на тези фуиди с металите. Помпите с магнитен съединител са изработени от технически пластмаси – PVDF, PP и поради тази причина те няма да корозират. Изборът на помпа е комплексен процес и правилната селекция е много отговорна дейност. Трябва да се вземат предвид типа на помпата, материалите на корпуса и еластомерите.

Центробежни помпи

Обадете ни се
българскиEnglish