Помпите изпозлвани в сладкарската индустрия в повечето случи са обемни, тъй като флуидите често са с висок вискозитет. Тъй като е част от хранително-вкусовата индустрия помпите трябва да бъдат от хигиеничният клас - произведени от неръждаема стомана, без тъмно места и с възможност за почистването им чрез CIP.
Захарта присъства под всякаква форма в голяма част от прехвърляните течности и затова помпите трябва да бъдат както устойчиви на абразивното и действие така и уплътненията на помпите да бъдат съобразени със карамелизирането в най-горещите части на помпата - при уплътнението на вала.
За някои от случаите и флуидите не е необходимо висок клас на хигиена, тъй като прехвърляните флуиди не се окисляват, не се развалят и прехвърлянето им може да се осъщестява дори с чугунени зъбни помпи.
Ние имаме опит и предлагаме помпи за тесто и неговото дозиране, мармалади и кремове, захарни сиропи и глюкоза, шоколади и др.