fbpx
7 Приложения за центробежни помпи с магнитен съединител

7 Приложения за центробежни помпи с магнитен съединител

Дата: 17.01.2023

Разнообразието на тези работни коне е невероятно. Има помпи с магнитен съединител подходящи за буквално хиляди приложения в различните индустрии Ето как помпите с магнитен съединител предлагат върхово качество в тези 7 приложения.

1. Производство и дистрибуция на химически вещества.

Работата с химикали е ключов момент при разработването на хиляди продукти.  Всеки ден производителите и дистрибуторите на химикали разчитат на здрави помпи за прехвърлянето на тези субстанции. Помпите с магнитен съединител са идеални за тези приложения. Помпите с магнитен съединител елиминират проблемните механични уплътнения и ефективно премахва възможността от течове. Когато прехвърляните флуиди са отровни или токсични това предимство е незаменимо.

Имаме нужда от помпи, който да се използват за специалните нужди на нашите продукти. Сменяме механични уплътнения по няколко пъти на месец. За нас времето в което не работим е чиста загуба. Помпите без уплътнения са точно продуктите от които имаме нужда.

 

– Мениджър производство – Фабрика за производство на Натриев хипохлорид.

2. Електрополиране и анодизация

Производствата които се специализират в тези процеси изпълняват голям обхват от задачи. От смесването и почистването до филтрацията. Тези две производства се нуждаят от устойчиви системи който да издържат на използваните материали. Помпите с магнитен съединител са идеални за трансфер на химикали от шахти, или резервоари към филтрите, където доставят непрекъснат поток за се поддържат разтворите за покрития чисти и за да се осигури поток през едукторите за смесване без вкарване на въздух.

Имаме инсталирани 6 различни модела на помпите с магнитен съединител на  Finish Thompson като всяка помпа е с различна химическа устойчивост в зависимост от изпомпваните материали.

- Scott Geiser, Manager, Erie Hard Chrome

3. Обработка на чиста и отпадна вода

Третирането на водата в пречиствателните станции има нужда от постоянни дебити и непрекъснати потоци. Помпите с магнитен съединител предлагат точно това. Този тип помпи често се използват трансфер на химикали до и от транспортни опаковки, като помпи за взимане на проби и за бързо изпразване на съдове.

Тези помпи са лесни и готови за употреба  plug and play. Използваме ги от 6 години и не сме имали никакви проблеми до момента с тях.”

– Супервайзор на пречиствателна станция за отпадна вода

4. Производство на стомана

Производството на стомана предлага разнообразни приложения с различни изисквания.  Много от тези процеси включват широк спектър от леки до корозивни химикали който изискват разнообразни помпени решения. Те също така изискват помпи със здрава конструкция който да издържат на суровата среда. ОТ ецване на стомана. През поцинковане до отпадъчна киселина – Помпата с магнитен съединител е правилният инструмент за работа.

Помпите с магнитен съединител на Finish Thompson предлагат устойчивост която не сме виждали при други помпи. Имайки предвид цената на помпата и нейната издържливост смятам че съотношението между двете е много добро.

 

– Tony Kracher, Manager, Charter Steel

5. Фармация и медицина

От козметика до клиники за диализа, собствениците избират помпи с магнитен съединител за да изпомпват различни флуиди използвани в тези индустрии. Помпите с магнитен съединител могат сигурно и ефективно да работят с вода за почистващите процеси, изпомпване на медицински химикали и трансфер на готови продукти в транспортни опаковки.

Подобрихме клиентската удовлетвореност, тъй като помпите на Finish Thompson са по-тихи от старите модели които използвахме.

 

– Tim Kielb, Transportation Manager, Rockwell Medical

6. Храни и напитки

Тъй като този тип помпи не са произведени от материали одобрени от FDA, и не могат да се използват за храни и напитки, то те са идеални за трансфер на суровите продукти като CIP  от съдовете за съхранение. Белина, сода каустик, натриева основа, азотна и фосфорна киселина са само част от флуидите които тези помпи прехвърлят с лекота.

7. Производство на печатни платки и електроника

Тази индустрия се нуждае от прецизност и спазване на различни стандарти. Производителите се нуждаят от помпи който да гарантират точността. Помпите с магнитен съединител постигат всички тези високи изисквания. Тези помпи се използват за филтриране, за премахване на микробалончета, трансфер на химикали и доставяне на необходимото налягане за дюзи.

Почистващите съдове имат различни химикали, а някои приложения включват и високи температури. Помпите с магнитен съединител на Finish Thompson са добри при употреба с различни химикали и са добър избор при производството на печатни платки.

– Управител, дистрибутор на помпи, Канада

Помпа с магнитен съединител за всяка индустрия

Finish Thompson Предлагат голямо разнообразие от серии помпи, който могат да бъдат конфигурирани за безброй приложения. Научете повече за помпите и моделите които предлагат те.

Центробежни помпи

Обадете ни се
българскиEnglish