Центробежни помпи от Аксбул

Центробежни помпи от Аксбул

Дата: 30.01.2019

Устройството на центробежната помпа се състой най-често от електрически двигател, вал, работно колело и корпус.  Принципът на работа на центробежните помпи e ускоряването на флуида в корпуса на помпата от работното колело.

Част от продуктовото портфолио на компанията са центробежните помпи -  те са най-използваните помпи в световен план. Устройството на центробежната помпа се състой най-често от електрически двигател, вал, работно колело и корпус.  Принципът на работа на центробежните помпи e ускоряването на флуида в корпуса на помпата от работното колело. Центробежните сили предизвикани от въртенето на колелото изтласкват флуида в корпусът на помпата създавайки зона с високо налягане на изхода.  Центробежните помпи предлагани от Аксбул могат да бъдат разделени и категоризирани по следните параметри:

  • Центробежни помпи според броя на работните колела едностъпални или многостъпални.
  • Центробежни помпи според разположението на вала – вертикални или хоризонтални.
  • Центробежни помпи според свързването на двигателя към помпата - моноблок конструкция, дълго коплиране конструкция или конструкция с магнитен съединител.
  • Центробежни помпи според конструкционните материали – технополимери, чугун, неръждаема стомани и специални отливки.

Сред предлаганите центробежни помпи за индустрията се нареждат и  стандартни центробежни помпи и самозасмукващи. Конфигурациите от двигатели могат да бъдат диференцирани на двуполюсни и четириполюсни с различни обороти и мощности. Използваните материали при производството са технологични полимери, както и стандартни материали, като чугун и неръждаема стомана. Аксбул е представител на фирми лидери в производството на центробежни помпи. Успешно си партнира с италианския производител Pompetravaini и американската компания Finish Thompson International.

 

Обадете ни се
българскиEnglish